}

Je houdt van mooie afbeeldingen. Dat is ook de reden dat je op Instagram en Pinterest zit. Je hebt op Instagram de mogelijkheid om mooie afbeeldingen op te slaan, maar echt ideaal is dit niet. En daarnaast wil je gewoonweg al je inspiratie op één plek hebben. Maar je wilt vooral ook mooie afbeeldingen die je op Instagram post ook laten zien aan je volgers op Pinterest. Maar je hebt geen zin om al het werk dubbel te doen en de afbeelding apart te bewerken voor Pinterest. Je wilt dit op een makkelijke manier kunnen doen. En bovenal zou het heel prettig zijn als het delen van je Instagramfoto op Pinterest ook nog eens een positief effect zou hebben op je volgersaantal en bereik op Instagram.

Ik heb je al eerder verteld dat het mogelijk is om afbeeldingen vanaf Instagram te bewaren op Pinterest. Dit kan heel goed werken voor je bereik op Instagram. Dus lees snel verder hoe je dit kunt doen.

Je foto vanaf Instagram delen op Pinterest

De eerste stap is natuurlijk om naar de foto te gaan die je wilt delen.

Je kiest de foto welke je wilt delen op Pinterest. Bovenaan rechts zie je drie puntjes staan. Hier klik je op. 

Als je op de drie puntjes hebt geklikt krijg je een keuzemenu te zien. Je kiest hier voor delen. 

Je kiest hier voor link delen met andere apps. Je krijg dan een scherm te zien met apps welke op je telefoon staan. Je kiest hier dan uitereaard voor Pinterest. Automatisch wordt de Pinterest-app geopend en krijg je de mogelijkheid om een afbeelding te kiezen. (Meestal is dit er maar één, maar als het bericht op Instagram uit meerdere afbeeldingen bestaat heb je hier natuurlijk ook meerdere keuzes.) Kies de afbeelding en daarna kun je kiezen op welk bord je de afbeelding wilt pinnen.

Automatisch wordt de tekst die bij het bericht op Instagram staat gebruikt als Pinomschrijving. Wil je deze veranderen? Voorzien van zoekwoorden? Andere of extra hashtags toevoegen? Dan kun je dit wijzigen voordat je de afbeelding toevoegt aan je bord. 

Heb je de optie niet om direct te delen op Pinterest?

Het kan zijn dat je de mogelijkheid niet hebt om te delen met een andere app. In dat geval kun je nog steeds een post van Instagram bewaren op Pinterest. Kies in dat geval link kopiëren. Vervolgens open je de Pinterest-app. Pinterest vraagt nu direct of je de link wilt bewaren. Klik hierop om alsnog de Instagram post op Pinterest te pinnen.