}

Pinterest is een snelgroeiend medium. Het is een zoekmachine die steeds meer aan terrein wint. Maar dat wil niet direct zeggen dat je meteen met Pinterest moet beginnen. Voor de meeste bedrijven (zeker de B2C bedrijven) kan Pinterest van grote meerwaarde zijn. De voorwaarde is echter wel, dat je het op de juiste manier inzet. Is Pinterest iets voor jouw bedrijf?

Waarom zou ik Pinterest moeten gebruiken voor mijn bedrijf?

Pinterest is enorm populair. Vooral bedrijven dei zich richten op de B2C markt, kunnen veel winst behalen met Pinterest. De gemiddelde “pinner” zit 34 minuten per dag op Pinterest. Dit is langer dan op Facebook en Instagram. Een pin heeft ook een langer leven dan een bericht op Fabook en Instagram. Waar daar je bericht steeds verder naar beneden zakt en niet meer gezien wordt, blijft een Pin op Pinterest veel langer zichtbaar en zal veel makkelijker na een paar maanden weer omhoog komen als er op de juiste zoekwoorden gezocht wordt. En naast dat Pinterest gewoon ontzettend leuk is, is het ook enorm goed voor je online zichtbaarheid. Want moet je eens nagaan:

-> Jij pint een artikel van je pagina op Pinterest.
-> Deze wordt gezien door èèn van je volgers en zij repint jou pin op een van haar borden. Hierdoor is deze pin zichtbaar voor haar volgers. Deze volgers zijn niet perse ook jou volgers. Een van deze volgers slaat jou pin ook weer op en zo gaat de pin steeds verder. Je bereikt op deze manier dus mensen die je anders hoogstwaarschijnlijk niet bereikt zou hebben.

Behalve dat pins gezien worden door jou volgers, maak je ook gebruik van hashtags en zoekwoorden, waardoor ook mensen die jou niet volgen maar hierop zoeken jou pin kunnen zien en verder kunnen verspreiden over het web.

Snap je het effect van Pinterest en waarom het zo goed is voor je online zichtbaarheid? Het is trouwens wel zo dat Pinterest meer geschikt is voor de lange termijn, je moet niet direct wonderen verwachten, hier moet je wat meer geduld voor hebben. Maar je zal langzaam maar zeker meer traffic naar je website krijgen door het gebruik van Pinterest.

Hoe zorg je voor verkeer naar je website vanaf Pinterest?

Bij Pinterest is eigenlijk net als wat bij Instagram van toepassing is: Zorg ervoor dat er regelmatig activiteit is op je account. Ga regelmatig (liefst dagelijks) ervoor zitten om te (re)pinnen. Dit vergroot je zichtbaarheid. Want als Pinterest merkt dat er veel activiteit is op je pagina, zullen de pins op je borden vaker getoond worden. Dit betekend dat meer mensen je pins zullen zien en dat de kans veel groter is dat ze doorklikken naar je website. Zorg voor een goede afwisseling in bestaande pins en eigen pins. Pin regelmatig vanaf je eigen site. Deze pins zullen ervoor zorgen dat er uiteindelijk meer verkeer naar je website komt. Daarnaast is het belangrijk dat je de pins een goede omschrijving met zoekwoorden en hashtags meegeeft. 

Ben jij al actief op Pinterest? Ik ben heel benieuwd naar je ervaringen, deel hieronder (of bij mijn bericht op Instagram) je pinterest-account zodat wel elkaar ook daar kunnen volgen.

Wil je aan de slag met Pinterest maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Of wil je het graag uitbesteden? Stuur me dan een berichtje, ik help je graag verder.